Weerwolven Een avontuurlijk (online) spel

Wie is er te vertrouwen en wie niet?

Je vertrouwde collega’s… je leert ze tijdens dit avontuur heel anders kennen.

In deze online versie van het spel Weerwolven, saboteur of de verraders krijgen alle deelnemers anoniem een rol in het spel. Er zijn brave burgers en er zijn weerwolven.

Aan de burgers de taak om door verdachtmakingen, beschuldigingen en bluf, erachter te komen wie de weerwolven zijn. Aan de weerwolven de taak om de burgers uit te schakelen, zonder jezelf verdacht te maken. Wie kun je vertrouwen? En ben jij zelf wel te vertrouwen?

Teambuilding

Dit online weerwolven spel is een geweldige teambuildingsactiviteit, juist in deze tijd waarbij we niet fysiek samen kunnen zijn, veilig online. Tenminste, veilig…? Weerwolven proberen burgers uit te schakelen, burgers proberen weerwolven te ontmaskeren. Dit alles begeleid door een spelleider die de deelnemers stap voor stap meeneemt in het verhaal, ook als je het spel helemaal nog niet kent. Weet jij te overleven?

Voor collega's die online samenwerken

Dit teambuildingsspel is een erg leuke activiteit voor collega’s en teams die online samenwerken. Even iets anders dan overleggen of conference calls, om daarna met nieuwe energie weer verder te kunnen. Een teamuitje, maar dan vanuit huis. En toch het gevoel te hebben ècht samen iets gedaan te hebben.

Los van het spel, het plezier en de teambuilding, zorgt het spel ook voor nieuwe inzichten. Want… onbenoemd en onbewust gaan de spelers aan de slag met groepsdynamiek, risico’s nemen en inschatten, effectief communiceren, het voortouw nemen of de kat uit de boom kijken. Wat doe jij normaal in je team en wat is er nu voor nodig om in het spel te blijven? Samenwerken is van groot belang. “Niemand overleeft de nacht alleen als er weerwolven rondsluipen…”

Afhankelijk van het doel van de activiteit kan de nadruk juist meer (denk aan een unieke communicatie training) of helemaal niet (denk aan een gezellig team uitje) komen te liggen op dit onbewuste stuk communicatie. 

Weerwolven Go Impro Freya Flach
Weerwolven een avontuurlijk spel van Freya Flach Go! Impro
Resultaten
  • Creëren van een andere teamdynamiek.
  • Een online ervaring om over na te praten.
  • Leuke spelvorm om online met elkaar te spelen.
  • Mooie manier van interactief verbinden.
  • Een team uitjes gevoel, in alle veiligheid vanuit huis.
Hoe & wat
Benodigdheden voor deze workshop

Van de spelleider ontvang je een beveiligde Zoom link, waar alleen jouw teamleden op binnen kunnen komen. Voor Zoom is het niet nodig een app te downloaden, dit kan wel.

 

Het spel kun je het beste spelen op een pc of laptop. Liever geen telefoon, tablet zou kunnen maar heeft beperkingen.

 

De deelnemers worden aan het begin van het spel gevraagd om papier en stift er bij te pakken. 

Aantal deelnemers
Investering
Tijd
Wil je meer weten?

Wil jij dit spel spelen met jouw team en heb je nog vragen?
Schroom niet te bellen of te mailen. 

Het zou kunnen dat je tijdens volle maan iets langer op een reactie moet wachten…

Let op

Hierboven staat het spel beschreven in de online versie.
Want je weet, coronette...
Deze activiteit is ook erg leuk om live met een groep te spelen, zodra het weer kan en mag van meneer Rutte.