Plezier maken op je werk Meer plezier = meer betrokkenheid

Werkplezier leidt tot meer betrokkenheid

Wie je ook bent en wat je ook doet, we hebben allemaal 168 uur in een week. (Misschien als je de tijdverdrijver uit Harry Potter hebt, iets meer, maar de normale mensch dus 168)

Ik ga er even van uit dat je gemiddeld zo'n 7 uur slaapt. Dat is dus zo'n 49 uur. Blijven er 119 uur over. Als je zo'n 40 uur werkt, is dat ongeveer 33,6 % van je leven wat je wakker doorbrengt. Dat is één derde! 

En dan nu een heel interessant uitziend statistiekje 

Go Impro! werk versus wakker leven
Go Impro! Serieuze cijfers

Als 70 procent van de mensen zich niet verbonden voelt met hun werk of hun team, en 47 procent van de mensen moeite heeft om zich gelukkig te voelen, dan gaat er iets mis...

“Work? It is just serious play”

Saul

Hét misverstand: als je plezier maakt, ben je niet serieus

Mensen in kantoren over heel het land nemen hun werk uiterst serieus. Plezier maken op je werk wordt bijna gezien als een teken dat je je werk niet serieus neemt, je niet hard genoeg werkt of soms zelfs dat je niet genoeg werk te doen hebt. 

Dat is belachelijk eigenlijk, als je er over nadenkt. We kunnen van ons werk houden, we kunnen met plezier naar ons werk gaan, we kunnen plezier maken op ons werk, we kunnen ons net zo betrokken voelen bij ons werk, als vroeger toen we vliegtuigjes vouwde van papier en wedstrijdjes deden wie het verste kon vliegen. 

Als je bedenkt dat medewerkers die plezier maken en hebben op hun werk, zich meer betrokken voelen, zowel bij het werk als bij hun collega's, meer werk gedaan krijgen en meer flexibeler en oplossingsgerichter zijn, dan zou speelsheid toch bijna een vast agendapunt moeten zijn op ieder overleg???

Sterker nog, het ontbreken van speelsheid speelsheid kan levensgevaarlijk zijn! 

Je kent vast dat filmpje wel waarin een steward de 'in geval van nood' uitleg rappend doet. Iedereen let op!
En als je zelf wel eens gevlogen hebt, die serieuze 'dit is heel belangrijk' uitleg, zeg eens eerlijk, zit jij dan op te letten?

Wil jij ook meer plezier in jouw team?

Ik werk graag met jou en jouw team samen aan meer plezier in én op het werk, zodat ook jouw team groeit in het samenwerken, met speelsheid meer werk verzet en zich betrokken voelt bij elkaar en bij jouw bedrijf. 

Ontdek wat ik voor jouw team kan doen