Kids

"For children play is serious learning.
Play is really the work of childhood"

Fred Rogers

Improvisatietheater voor kinderen

Improvisatietheater geeft kinderen de kans om op een speelse manier vaardigheden te leren waar zij veel aan hebben. Zo leren ze sociale vaardigheden zoals samen werken en rekening houden met een ander. Ze werken aan hun communicatieve vaardigheden, bouwen zelfvertrouwen op en leren creatief om te gaan met problemen. En dat allemaal terwijl zij bezig zijn met spelen en plezier maken!  Go! Impro biedt verschillende mogelijkheden voor improtheater met en voor kinderen.

Te Gek Theater: De vrolijkste theatershow van Bergen op Zoom!

Bep en Sjaan's Te Gek Theater show

Kom op visite bij de vrolijkste theatershow van Bergen op Zoom, in de huiskamer van Bep en Sjaan.
Niets is te gek in deze show, behalve de show zelf!
De voorstelling is leuk voor kinderen vanaf vier jaar en hun grote mensen. De dames Bep en Sjaan gaan aan de slag met de fantasie van hun publiek, geen enkele show is hetzelfde. Kinderen kunnen kijken, maar ook meespelen als zij dat willen.
Bij de show's gaan om 14.15 gaat de kassa en de zaal open, om 14.30 begint het. Op de zolder van bibliotheek het Markiezaat, in Bergen op Zoom.
Reserveren kan via reserveren@goimpro.nl . Entree is zes euro, inclusief iets lekkers, grote mensen betalen niks.

 

Eerstvolgende show: Woensdag 22 april

Deze show is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar en hun grote mensen.
Te Gek Theater speelt op de zolder van bibliotheek het Markiezaat, aan de kortemeestraat 17 in Bergen op Zoom. De zaal gaat open om 14.15 uur, de voorstelling begint om 14.30 uur en duurt ongeveer een uurtje.
Kaartjes kosten 6 euro.  Reserveren kan door een mailtje te sturen naar reserveren@goimpro.nl

Speeldata:

18 maart Deze show is vanwege de maatregelen omtrent Corona helaas geannuleerd

22 april

3 juni

Improvakantieweek in Frankrijk 18/25-7

Neem je ouders mee op vakantie!
Wil jij toneelspelen zonder tekst uit je hoofd te leren? Ga dan in je vakantie aan de slag met improvisatietheater.
Improvisatietheater is stoer, gedurfd en superleuk! Een hele week ga je improviseren met leeftijdgenoten, waarbij plezier voorop staat. En van je ouders heb je geen last, want die doen zelf ook iets leuks.

Eerst even over jouw vakantie.

In de Morvan in Frankrijk ligt het schitterende landgoed l'Huy Préau. Hier worden iedere zomer creatieve cursussen gegeven voor volwassen en kinderen.

Dit jaar is er, naast het cursusaanbod voor volwassen, ook een improvisatieweek voor jongeren in de leeftijd van ongeveer 12 tot ongeveer 16 jaar. Van zaterdag 18 tot en met zaterdag 28 juli.

Een creatieve, leuke, ontspannende en leerzame vakantie!

Bij improvisatietheater bedenk je ter plekke waar de scènes over gaan. Je leert verschillende spelvormen, die games heten. En verschillende technieken die je daarvoor kunt gebruiken. Hou zou jij als Youtuber een nieuw product aanprijzen? Of als stuntman een potje pindakaas open draaien? Bij improvisatietheater kun je het allemaal zelf bedenken en helemaal los gaan.

Een dit allemaal met een groep andere jongeren, waarmee je ook andere dingen kunt doen. Samen eten en 's avonds weerwolven bijvoorbeeld. Maar alleen als je dit zelf wilt, natuurlijk, want niets is verplicht.

De lessen zijn van 's morgens 10 uur tot 13.00 uur, en 's middags van 16.00 tot 19.00 uur. Je hebt dus ook tijd om andere dingen te doen tussen de middag, zoals lekker zwemmen in een meertje of gewoon wat relaxen op het terrein. Voor deze cursus ben je tussen de 12 en de 16 jaar, als je net iets ouder of jonger bent, moeten je ouders even met mij overleggen. Als je al eens eerder mee hebt gedaan met de kids week, maar nu nog geen 12 bent, ook.

Voor je ouders:
Improvisatietheater geeft jongeren de kans om op een speelse manier vaardigheden te leren waar zij veel aan hebben. Zo leren ze samen te werken, ontwikkelen zij sociale vaardigheden en een zelfbewustzijn, leren rekening te houden met anderen, bouwen zelfvertrouwen op en werken aan hun communicatieve vaardigheden, allemaal terwijl zij bezig zijn met spelen en vooral met plezier maken.

De impro week wordt gegeven door 2 ervaren improtrainers. Er wordt goed gekeken naar de groep en wat deze nodig heeft. De lessen worden aangepast aan het niveau en de concentratie van de groep. Plezier maken staat voorop!

Bij improvisatietheater wordt de inhoud van de scenes door de spelers èn hun publiek ter plekke bedacht. De jongeren kunnen stralen in hun eigen bedachte verhalen. Op een veilige en positieve manier begeleid door de trainers. De lessen zijn afwisselend en speels opgezet, zodat de groep betrokken en geïnteresseerd kan blijven.

De kosten voor de week bestaan uit twee delen, de cursus kosten en de verblijfskosten. De kosten voor de cursus zijn 250 euro er kind. Bij meerdere kinderen uit 1 gezin krijgt de tweede (of derde, of vierde) inschrijving 10% korting. En voor iedere jongere die zich door reclame van jou inschrijft, krijg je tien euro korting.
De kosten voor het verblijf boek je via Préau, daar zijn verschillende mogelijkheden, dus geheel af te stemmen naar je eigen wens. De verblijfskosten zijn altijd gebaseerd op volpension, inclusief drie maaltijden per dag en onbeperkt gebruik van koffie en thee.
Voor kinderen tot en met 10 jaar geldt een korting van 50%, voor kinderen van 11 tot en met 16 jaar een korting van 25%.

Kijk voor meer informatie op preau.nl

Improviseren voor 60 plussers

  • Staan de geraniums voor u nog ver weg?
  • Wilt u anderen ontmoeten op een verrassende manier?
  • Wilt u plezier maken met elkaar?

Op maandag 13 januari start de cursus improvisatietheater voor 60 plussers.

In 10 lessen gaat u aan de slag met improviseren, de kunst van het ter plekke laten ontstaan van theaterscènes. Zonder script, zonder decor, alleen in contact met de medespelers.

Verschillende oefeningen en spelvormen geven de basis om zowel humoristische als gevoelige theatrale scènes te spelen. Deze cursus is voor iedereen die op maandagmiddag zin heeft verrast te worden door zichzelf en elkaar!
Ervaring is niet nodig, een goed humeur helpt.

De cursus wordt gegeven in Bibliotheek het Markiezaat, aan de Kortemeesterstraat 17 in Bergen op Zoom. We starten om 14.00 uur, en eindigen rond 16.00 uur. Koffie en thee hoort er bij.

 

Meer informatie? Reserveren?

Neem gerust contact op.

TOP